Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към хората с климатроници ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос към хората с климатроници ???

Въпрос към хората с климатроници ???

Здравейте колеги имам следното питане към всички вас с климатроници.

Защо аджеба само на положение HI * което е най-високата температура* ми топли пустия му климатроник ? Когато е на това положение в колата не се диша от топло, но намаля ли градусите започва да не топли ,а да духа хладен въздух?

Защо ,от какво и кака да се оправи ми е питанката?
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Здрасти колега,по принцип ако термостата не ти е съвсем в час може и да е от него иначе на автоматичен режим трябва да подържа зададената температура освен ако не е много голям студ и минусуви температури тогава само на НI поне при мен е така.
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Не ти ли духа топло до определено време и после леко да започва да захлажда. Може би тогава си е достигнала зададената тмпература и си я поддържа.
      Така си го обяснявам аз.
      sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

климатроника има датчик за външна температура
        датчик за температура в купето
        и датчик заизлизащият от вентилацията въздух
        за жалост от кой датчик какви стойности получава климатроника можеш да разбереш само с екзаминер

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
          климатроника има датчик за външна температура
          датчик за температура в купето
          и датчик заизлизащият от вентилацията въздух
          за жалост от кой датчик какви стойности получава климатроника можеш да разбереш само с екзаминер
          За жалост на тоя "климатроник" егзаминера" не ебава да се включи
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

При мен едно време беше обратното - само на LOW духаше студено. Причината беше ясна тогава - липсващ датчик за външната температура -> климатроникът отчита максимално съпротивление -> отчетената външна температура е -19 -> никъв напън да духа студ на автомат по очевидни причини, само зорлем на LOW.
            Но тва е лесният датчик - ако ти показва някаква достоверна външна температура на панела, търси белята из другите датчици (без гаранция, че е там де).

Ако се опитаме да мислим като климатроник, може би няма да пускаме топло при температура на изходящия поток (не знаех, че има и такъв датчик), равна или по-голяма на зададената, а също И на тази от купето (последното сигурно определя колко силно да духа до стабилизиране на температурата вътре). По тази (съмнителна) логика причината за шаш може да е скапан датчик за вътрешната температура - кой знае италианецът как тълкува случая, когато в купето при водача е -19, а зад него (или откъдето там) излизат 20 градуса...?
            Last edited by bass; d.m.y г., 09:17.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

:_)

Колега има малка вероятност ако си пуснеш самодиагностиката на климатроника да покаже нещо. Поне да се ориентираш кой датчик прави проблем
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Добре де , датчика за външната температура нали е на огледалото? И със сигурност си е там моя и показва , лично според мен относително точно външната температура - на чек панела се изписват градусите.

Датчика или там каквото е за вътрешната температура в купето го разглобявах преди време,че беше всичко в прах и клей и го чистих.

По принцип на кой е режим е по удачно да се държи климатроника - на Auto или Есonomic ?
                ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Е като е на "Econ" е изключен!
                  155 2.0 16v - ex
                  GTV 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от Odin Покажи съобщение
                    Е като е на "Econ" е изключен!
                    Изключен е само компресорът, тоест духа къвто въздух хване, без да охлажда.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                      Точно, в момента съм без муфа на копресора че нещо има проблем с него. Това обаче не пречи на климатроника да работи нормално зимата
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                        Компресора освен че охлажда и "изсушава" въздуха
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Към човека с питането.... Има ми телефона или да пише на лични и ще измислим нещо!!!
                          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

ма то проблем няма реално, просто в ръчен режим така работи... затова се ползва на авто с бутнато ЕКОН, като не искаш да ти работи компресора. И при мен, особенно на ивзънградско като сложа на 32 и почва да става леко хладно, а на макс става жега. Затова на авто режим, както е измислен да работи и няма проблем!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                              ма то проблем няма реално, просто в ръчен режим така работи... затова се ползва на авто с бутнато ЕКОН, като не искаш да ти работи компресора. И при мен, особенно на ивзънградско като сложа на 32 и почва да става леко хладно, а на макс става жега. Затова на авто режим, както е измислен да работи и няма проблем!
                              Ми и ти имаш нужда от ремонт значи. Моята ако я сложа на 30 и трябва да се събличам вътре.
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Working...
                              X